Clătite cu ciocolată

Clătite cu ciocolată


Ingrediente:

Pentru clătite

125 g făină
1 lingură cacao
2 linguriţe zahăr
200 ml lapte
½ linguri esenţă de vanilie
1 ou
2 linguriţe unt
250 g îngheţată de ciocolată

Sos de ciocolată

125 g fulgi de ciocolată
2 linguri unt
125 g zahăr pudră
60 ml sirop de porumb
125 g alune tocate
2 linguri cremă de cacao
2 linguri apă
1 linguri vanilie

Preparare:

Clătite

Se amestecă făina, cacaoa, zahărul, laptele, esenţa de vanilie, oul şi untul. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, apoi se dă la rece. După 3 ore, se iau câte 2 linguri din acest amestec şi se prăjesc în puţin ulei încins. Clătitele compuse în acest fel se rumenesc pe ambele părţi, după care se acoperă şi se lasă să se răcească.

Sosul de ciocolată

Fulgii de ciocolată se înmoaie la foc mic, deasupra aburilor, împreună cu untul. Se adaugă zahăr, sirop de porumb, cacao dizolvată şi vanilie.
Clătitele se umplu cu câte 3 linguri de îngheţată, se împăturesc şi se decorează cu sosul fierbinte de ciocolată tocmai preparat şi alune tocate.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi.

Exprimați-vă opinia

*