Cod cu orez

Cod cu orez


Ingrediente:

300 g orez cu bob lung, înmuiat în apă timp de 30 minute
600 ml apă
1 kg cod sărat
150 g roşii tocate, din conservă
240 ml vin alb sec
60 ml brandy
1 ceapă albă, tocată
1 căţel de usturoi, zdrobit
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper

Preparare:

Se pune codul la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de a-l prepara. Se scurge orezul din apa în care a stat la înmuiat şi se aşază într-o cratiţă. Se acoperă cu 600 ml apă, se condimentează cu sare şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul mic, se pune capac la cratiţă şi se fierbe înăbuşit pentru 20 minute, până este gata orezul.
Se scoate peşte din apă, se scurge pe şerveţele şi se curăţă bine, apoi se taie bucăţi şi se lasă deoparte.
Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţi largi, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc pentru 5 minute, amestecând din când în când, se incorporează roşiile, se condimentează cu sare şi piper, lăsând să fiarbă la foc mic. Se toarnă vinul şi se dă din nou în clocot, se introduc bucăţile de peşte şi se adaugă brandy, amestecând. Se fierbe totul la foc mic timp de 20 minute sau până este bine pătruns peştele.
În acest timp se topeşte untul într-o cratiţă şi se pune orezul deja fiert la călit pentru 3-5 minute. Se aranjează apoi în formă de cerc pe marginile unui platou şi în mijloc se toarnă sosul de peşte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Orez, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*