Conopidă murată

Conopidă murată


Ingrediente:

1 lingură ulei
1 linguriţă seminţe de susan
1 linguriţă seminţe de coriandru
2 linguriţe pudră de curry
1 linguriţă ghimbir măcinat
1-2 căţei de usturoi zdrobit
1 căpăţână conopidă (bucheţele)
250 ml apă
250 ml oţet de vin
120 ml oţet de cedru
3 linguri zahăr
1 lingură sare

Preparare:

Se încinge uleiul, se adaugă seminţele zdrobite de chimen şi coriandru, pudra de curry, ghimbirul şi usturoiul. Se căleşte totul la foc mic, amestecând mereu cu lingura de lemn timp de 1 minut, după aceea se adaugă conopida şi se lasă la foc mic, până se înmoaie.
Separat, în vas de plastic, se amestecă apa cu oţetul, zahărul şi sarea, se agită bine şi se toarnă în borcan, peste conopidă. Se lasă să se răcească şi, înainte de servire, se păstrează la rece 7 zile.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Murături şi conserve, Mâncăruri cu legume.

Exprimați-vă opinia

*