Cotlete de vită cu brânză

Cotlete de vită cu brânză


La data de 31 august 3 state şi-au căpătat independenţa, prin urmare îşi sărbătoresc şi astăzi Ziua Naţională: Trinidad-Tobago (din 1962), Malaezia (din 1957) şi Kargazstan (1991). Tot pe 31 august, cu 46 de ani în urmă, se inaugura aşa-numitul „telefon roşu”, prin care ţineau legătura preşedintele Americii cu preşedintele sovietic. 31 august 1867 este şi data la care moare poetul francez Charles Baudelaire, ce impresionează continuu pe cititorii şi comentatorii vastei sale opere, între care „Les Fleurs du Mal” ocupă un loc aparte. Ceva mai recent, în anul 1997, în urma unui accident, se stinge din viaţă Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles.

Ingrediente:

4 bucăţi cotlet de vită
4 felii jambon
4 felii fine brânză gruyère
2 ouă
1 lămâie, tăiată felii
100 g pesmet
3 linguri făină
100 g unt
sare şi piper

Preparare:

Pe fiecare bucată de carne de vită se aşază câte o felie de jambon, apoi câte una de brânză, se rulează cu grijă şi se prind cu scobitori. Se bat ouăle cu o furculiţă, separat se amestecă făina cu sare şi piper. Rulourile se dau prin făină, apoi prin ou şi prin pesmet, după care se pun la rumenit în unt încins. Când sunt prăjite bine, se scot pe un platou, se asezonează cu felii de lămâie, pătrunjel verde şi se servesc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*