Creveţi cu muguri de palmier la cuptor

Creveţi cu muguri de palmier la cuptor


Ingrediente:

1 kg creveţi decorticaţi
500 g caşcaval, ras
250 g muguri de palmier, din conservă
4 roşii mari
1 ceapă albă
125 ml lapte
10 boabe piper
2 linguri ceapă verde, tocată mărunt
2 linguri pătrunjel mărunţit
1 lingură amidon
parmezan, pentru garnisit
suc de lămâie
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. Se spală creveţii, se asezonează cu suc de lămâie şi sare, apoi se pun la frigider şi se lasă la macerat pentru cel puţin 1 oră.
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu ulei încins, se adaugă creveţii, se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit. Se curăţă roşiile de coajă, se presează piure şi se pun peste creveţi, se amestecă bine, se presară pătrunjelul, ceapa verde şi boabele de piper. Se fierbe în continuare sub capac, timp de 15 minute. Se diluează amidonul în lapte şi se toarnă în aceeaşi cratiţă, se adaugă mugurii de palmier şi se amestecă în continuu pentru câteva minute, apoi se ia vasul deoparte, se condimentează totul cu sare şi piper, după gust.
Se presară o tavă largă cu caşcavalul ras, se toarnă apoi compoziţia de mai sus şi se garniseşte cu parmezan ras; se bagă tava la cuptor şi se lasă în jur de 15 minute, până când brânza se topeşte. Preparatul se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Fructe de mare, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*