Cupă cu cireşe şi cremă englezească

Cupă cu cireşe şi cremă englezească


Ingrediente:

750 g cireşe, fără sâmburi
200 g zahăr

-pentru crema englezească:
6 ouă
150 g zahăr pudră
1 L lapte
1 plic zahăr vanilat

Preparare:

Se pun cireşele într-o cratiţă, alături de 200 g zahăr şi 3 linguri de apă, după care se lasă să fiarbă puţin, la foc mic.
În acest timp, se prepară crema englezească, astfel: se separă gălbenuşurile şi se îmbină cu zahărul pudră, amestecând bine până ce se obţine o spumă fină. Se fierbe laptele cu zahărul vanilat într-o cratiţă, apoi se toarnă în spuma de gălbenuşuri, se omogenizează totul bine şi se lasă la încălzit câteva secunde. Când crema se îngroaşă, se toarnă în cupe pentru desert, se lasă la răcit puţin şi se decorează cu cireşele caramelizate. Desertul se serveşte rece.

Taguri: , , ,
Categorii: Deserturi, Salate cu fructe, Îngheţate.

Exprimați-vă opinia

*