Dulceaţă de portocale

Dulceaţă de portocale


Ingrediente:

750 g portocale
200 g lămâie
3 L apă
350 g zahăr
350 g zahăr brun

Preparare:

Se spală fructele, se usucă, se taie în 2 şi se storc. Pieliţele se pun în săculeţ de tifon, iar pulpa şi coaja se toacă mărunt. Se pune totul (inclusiv sucul) în oală, se amestecă cu apă şi se lasă 7 ore la înmuiat, se dă în clocot şi se fierbe 30 de minute la foc mic. Când coaja se înmoaie şi volumul amestecului scade la jumătate, se scoate săculeţul cu pieliţe, se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă.
Se fierbe totul până se leagă, se răceşte puţin, se pune în borcane şi se sterilizează.

Taguri: , , ,
Categorii: Deserturi, Murături şi conserve.

Exprimați-vă opinia

*