Empadanada cu brânză

Empadanada cu brânză


Ingrediente:

Aluatul:

500 g făină
20 g drojdie
220 ml apă
70 ml apă caldă
2 linguri ulei
2 linguriţe zahăr
1 lingură sare

Umplutura:

200 g parmezan ras
200 g şuncă, tocată mărunt
250 ml lapte
2 ouă
1 lingură unt
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se prepară aluatul, astfel: se amestecă zahărul cu 70 ml apă încălzită, se adaugă drojdia şi 2 linguri făină. Maiaua obţinută se combină cu restul de făină, se incorporează apa şi uleiul, apoi se sărează puţin, după gust. Aluatul se frământă bine şi se lasă să crească.
În acest timp, într-un castron se amestecă parmezanul cu şunca, se toarnă laptele, se adaugă ouăle şi untul, se omogenizează compoziţia şi se condimentează cu sare şi piper.
Se pune aluatul într-o tavă, se toarnă şi amestecul de parmezan cu şuncă, după care se bagă la cuptor şi se scoate după aproximativ 30 de minute.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă.

Exprimați-vă opinia

*