Fasole verde cu cartofi noi

Fasole verde cu cartofi noi


Pe 17 august Indonezia sărbătoreşte Ziua Independenţei (din anul 1945), le fel şi Gabonul (din 1960), stat învecinat cu Guineea. Robert de Niro, actor, regizor şi producător de filme american, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Tot pe 17 august s-a născut şi Traian Vuia. Se împlinesc 84 de ani de la moartea scriitorului român Ioan Slavici, totodată fondator al revistei „Vatra”.
Ce mâncăm astăzi? Legume de sezon.

Ingrediente:

1,5 kg fasole verde
7 cartofi
1 ceapă tocată
100 g untură
100-150 g unt
150 g bacon tăiat felii
500 ml supă de pui
un vârf de cuţit praf de usturoi
sare, piper

Preparare:

Se curăţă fasolea de codiţe, apoi se rupe, fiecare păstaie în 2, se spală bine şi se lasă la scurs.
Separat, se prăjeşte baconul în untură, 5 minute, la foc mic, până se rumeneşte.
Se adaugă fasolea verde, se omogenizează totul cu lingura de lemn, după aceea se stinge cu supă de pui, se condimentează cu praf de usturoi, sare şi piper, după gust.
Se fierbe totul cu capac, până ce fasolea se înmoaie şi este pe jumătate gata.
După 10 de minute se adaugă cartofii, 100 ml apă sau supă şi ceapa, iar după alte 20 (de fierbere la foc mic, cu capac), când ingredientele sunt gata, se ia capacul şi se continuă fierberea încă 15 minte.
Se incorporează untul, preparatul se asezonează cu sare şi piper, după gust şi, în final, se ia de pe foc şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*