Feijoada de fasole şi carne de porc

Feijoada de fasole şi carne de porc


Ingrediente:

500 g fasole cu bob negru, din conservă
450 g bacon
450 g cârnaţi afumaţi
450 g muşchi de porc
2 cepe
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
4 foi dafin
2 linguri ulei vegetal
½ linguriţă sare

Preparare:

Se scurge fasolea şi se pune la încălzit cu 1 lingură ulei, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, foile de dafin şi se presară puţină sare deasupra.
Separat, într-o cratiţă se pune la încălzit uleiul rămas, în care se sotează cepele tocate mărunt, alături de usturoiul rămas. Se învârte cu o spatulă de lemn iar când acestea devin transparente, se scot pe o farfurie şi se lasă puţin deoparte. Se taie carnea cuburi mici, baconul se mărunţeşte, cârnaţii se taie rondele şi se pun toate la călit în acelaşi vas în care s-a călit ceapa. Se lasă la rumenit pentru câteva minute, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul călite, se omogenizează bine şi se toarnă totul peste fasole, se mai lasă la fiert încă 10 minute, se scoate foaia de dafin, se aranjează pe farfurii şi se serveşte cu o garnitură de orez.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Carne de porc, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*