Feijoada din carne de vită cu fasole boabe

Feijoada din carne de vită cu fasole boabe


Ingrediente:

2 kg fasole neagră, boabe
1,5 kg carne de vită, sărată
1 kg cârnăciori
1 kg costiţe de porc
2 foi de dafin
1 ceapă
2 căţei de usturoi
3 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se pune fasolea într-o oală, se acoperă cu apă rece şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se procedează la fel cu carnea de vită.
Se scurge fasolea şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi sare. În acest timp, carnea de vită se scoate din apă şi se taie bucăţi. Costiţele de porc se taie în 2, cârnăciorii se taie rondele şi se pun toate la fiert în oala cu fasole. Se adaugă foile de dafin şi se lasă la înăbuşit timp de 2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins, se toarnă apoi peste fasole şi se învârte bine cu o lingură de lemn. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, se aruncă foile de dafin şi se lasă să fiarbă încă 1 oră, până ce compoziţia capătă consistenţă.
Se aranjează câteva felii de portocală pe un platou şi se toarnă tocană fierbinte din abundenţă.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Carne de porc, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*