File de peşte copt în folie de aluminiu

File de peşte copt în folie de aluminiu


Ingrediente:

8 fileuri de peşte alb
oase de peşte
8 creveţi
4 cleşti de crab
250 ml vin alb sec
250 ml apă
60 g unt sau margarină
45 g făină
6 boabe de piper negru
1 felie lămâie
1 foaie dafin
2 gălbenuşuri de ouă
2 rădăcini pătrunjel
1 crenguţă cimbru
1 ceapă, tocată fin
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se prepară o tocană de peşte, astfel: se desprinde pielea de pe fileurile de peşte, se aşază într-o cratiţă, alături de oasele de peşte, cimbru, dafin, piper şi felia de lămâie. Se toarnă apa şi vinul şi se lasă să dea în clocot, apoi se dă focul mic, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit pentru 20 minute. Se strecoară şi se lasă deoparte.
Se pregătesc folii de aluminiu, destul de mari pentru a putea cuprinde fiecare câte o bucată fileu de peşte. Aceste foi se îmbibă pe jumătate în ulei şi pe jumătatea unsă se aşază câte un fileu. Se curăţă creveţii şi cleştii de crab, se taie mărunt şi se pun peste fileuri.
Într-o cratiţă se topeşte untul iar când începe să formeze bule, se stinge cu făina, se lasă 2-3 minute la foc mediu, amestecând continuu până când făina capătă un aspect gălbui. Se adaugă ceapa şi se mai lasă totul câteva minute la foc mic până ce aceasta din urmă se rumeneşte puţin. Se incorporează tocana de peşte şi se fierbe totul la foc mare încă vreo 5 minute.
Când sosul devine destul de consistent, se iau câteva linguri de sos şi se combină cu gălbenuşurile, după care se incorporează în întregul sos. Se garniseşte fiecare fileu de peşte cu sos, se strâng apoi foliile la capete, se aşază într-o tavă şi se bagă la cuptorul încins. Se scot după 20 de minute, se desfac foliile şi preparatul se serveşte alături de sosul rămas.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Fructe de mare, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*