Frigărui de pui cu fructe

Frigărui de pui cu fructe


Ingrediente:

8 pulpe de pui, dezosate şi fără piele, tăiate cubuleţe
4 felii bacon, tăiate bucăţi
½ ananas curăţat de coajă şi tăiat bucăţi
2 banane, tăiate bucăţi
100 ml suc de ananas
100 ml ulei vegetal
50 ml suc de lămâie
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri oregano
10 beţişoare de bambus

Sosul de ananas:

1 ceapă albă, tocată
300 g ananas din compot

Preparare:

Prin beţişoarele de bambus se trec alternativ bucăţi de pui, bacon, ananas şi banană. Se aşază apoi într-o tavă unsă. Într-un bol se amestecă sucul de ananas cu sul de lămâie, usturoiul şi oregano, care se toarnă apoi peste frigăruile de tavă, se acoperă cu o folie de plastic şi se pune tava în frigider pentru cel puţin o jumătate de oră, întorcând frigăruile din când în când.
Se încinge cuptorul grill şi se aşază frigăruile, fără marinată, doar unse cu ulei vegetal. Se lasă la rumenit în jur de 20 minute, rotindu-le din când în când.
În acest timp, se prepară sosul, amestecând marinata rămasă de la frigărui cu ananasul din compot şi ceapa mărunţită, se fierbe la foc mic până se îngroaşă, apoi se toarnă pe un platou, lângă frigărui.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*