Frigărui picante din carne de porc

Frigărui picante din carne de porc


Ingrediente:

1 kg muşchi de porc
1 ardei roşu iute, tocat
1 ardei verde iute, tocat
felii de castravete, pentru garnisit
ceapă tocată, pentru garnisit
foi de dafin

Pentru marinată:

1 ceapă, tăiată inele
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 foi de dafin
60 ml oţet de vin roşu
125 ml ulei vegetal
½ linguriţă oregano uscat
sare şi piper

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un castron. Carnea de porc se taie cuburi şi se incorporează în această marinată, se acoperă vasul cu o folie de plastic şi se păstrează la frigider pentru cel puţin 5 ore.
Se scot bucăţile de carne din marinată, se întind pe beţişoare de lemn (pentru frigărui), alternând din când în când cu foi de dafin rupte pe jumătate. Peste acestea se presară marinată şi se prăjesc pe grătar timp de 15-20 minute sau până când carnea e pătrunsă şi rumenă.
Se îndepărtează foile de dafin şi se aranjează frigăruile pe un platou, se garnisesc cu ceapă tocată, ardei iute şi felii de castravete.

Taguri: , , , ,
Categorii: Carne de porc, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*