Friptură de miel cu cartofi

Friptură de miel cu cartofi


Ingrediente:

1 pulpă de miel
1,2 kg cartofi
4 căţei de usturoi
100 g de unt
2 foi de dafin
2 crenguţe de cimbru
1 linguriţă Herbes de Provence
sare, piper

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. În acest timp se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele fine şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Se asezonează cu puţin usturoi pisat, unt, sare, piper, cimbru şi foi de dafin mărunţite.
Carnea de miel se curăţă de grăsimi, se condimentează cu usturoi şi verdeţurile de Provence, apoi se pune la cuptorul cu grill, deasupra de tava de cartofi. Se lasă împreună la cuptor, timp de aproximativ 30 minute, după care se scot pe un platou şi se servesc.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*