Friptură de vită asezonată cu lămâie

Friptură de vită asezonată cu lămâie


Ingrediente:

2 kg carne de vită
125 ml ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
1 linguriţă ceapă tocată
1 linguriţă sos worcestershire
1 vârf de cuţit usturoi pudră
½ linguriţă sare
1 vârf de cuţit piper

Preparare:

Într-un vas se prepară o marinată din uleiul de măsline, ceapa tocată, sucul de lămâie, sosul worcestershire, usturoiul, sare şi piper. Se îmbrăcă carnea de vită în această marinată şi se lasă aşa pentru câteva ore, amestecând din când în când.
Se scoate apoi din marinată şi se pune la cuptorul grill pentru 15 minute, carnea fiind deja fragedă datorită sucului de lămâie absorbit.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*