Friptură din muşchi de porc în sos cu mere

Friptură din muşchi de porc în sos cu mere


Ingrediente:

2 kg muşchi de porc, crestat
500 ml supă de legume
200 ml supă
250 g mere felii
25 g zahăr
2 linguri făină
oţet
sare, piper

Preparare:

Se face un amestec din sare, piper şi făină în care se pudrează carnea de porc. Aceasta se aşază într-o cratiţă cu ulei şi se lasă la cuptor în jur de 1 oră.
Când e aproape gata, se scurge excesul de grăsime, se toarnă oţetul peste carne, apoi zahărul şi feliile de măr, după care se mai lasă la copt încă o jumătate de oră. Se adaugă supa şi smântâna, se mai lasă câteva minute la cuptor apoi se dă cratiţa deoparte, se feliază carnea de porc, se aşază pe farfurii şi se asezonează cu sosul cald.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*