Garnitura de cartofi cu mărar

Garnitura de cartofi cu mărar


Ingrediente:

1 kg cartofi
100 g amidon
1 ou
30 g untură
1/2 cană făină
1 ceaşcă smântână
30 g unt
1 lingură mărar verde
1 ceapă verde
sare

Preparare:

Se fierb cartofii cu coajă, se decojesc şi se rad, apoi se amestecă cu amidon, unt, ouă şi sare. Se frământă şi se modelează bile mici care se aşază pe o tavă unsă cu unt şi se coc 20 de minute în cuptorul încins. Deasupra se aşază ceapa tocată şi călită şi smântâna. Se mai lasă 5 minute, se scot şi se garnisesc cu ceapă verde tocată şi mărar verde tocat. Se serveşte, de preferinţă fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Mâncăruri cu legume.

Exprimați-vă opinia

*