Garnitură de dovleac şi alune

Garnitură de dovleac şi alune


Ingrediente:

500 g dovleac
3 linguri unt
3 ouă
100 g orez
100 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 ceaşcă alune
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
sare

Preparare:

Se curăţă dovleacul şi sa rase. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Acestea din urmă se amestecă cu alunele tocate, unt, scorţişoară, zahăr, coajă rasă de lămâie şi dovleac ras. Se fierbe orezul şi se încorporează în amestecul descris mai înainte. Separat se bat albuşurile şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se pune compoziţia în tavă unsă. Deasupra se aşază câteva bucăţi de unt. Se coace în cuptorul încins şi se decorează cu sos de fructe.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Mâncăruri cu ouă.

Exprimați-vă opinia

*