Gem de păpădie

Gem de păpădie


Ingrediente:

500 g flori de păpădie
750 ml apă caldă
1,2 kg zahăr
2 linguri suc de lămâie
30 g gelatină

Preparare:

Se separă petalele de partea verde (aceasta din urmă trebuie îndepărtată cu grijă: cea mai mică parte verde vanilie strica gustul jeleului).
Se pune 1 L apă pe foc, când clocoteşte se amestecă cu petalele de păpădie şi se fierbe la foc mic 10 minute, după care se strecoară. Stoarceţi cât mai bine florile pentru a obţine cât mai multă aromă.
Sucul se amestecă cu suc de lămâie, zahăr, colorant alimentar şi gelatină, se fierbe, până ce zahărul se dizolvă, apoi se lasă pe foc, până se întăreşte. Se toarnă în borcane fierbinţi şi se sigilează.

Taguri: , , , ,
Categorii: Deserturi, Murături şi conserve.

Exprimați-vă opinia

*