Îngheţată cu iaurt şi zmeură

Îngheţată cu iaurt şi zmeură


Ingrediente:

1 kg zmeură
100 g zmeură, pentru ornat
4 iaurturi
2 foi de gelatină
2 linguri smântână
4 linguri zahăr pudră

Preparare:

Într-un castron larg se amestecă iaurturile cu smântâna şi cu 2 linguri de zahăr; compoziţia se lasă deoparte.
În acest timp, se fierbe zmeura în puţină apă iar când aceasta este pătrunsă bine, se pisează şi se combină cu gelatina înmuiată în prealabil în apă. Se pasează bine şi se adaugă zahărul rămas, apoi se toarnă peste crema din smântână şi iaurturi, se omogenizează cu telul, încât să se obţină o pastă spumoasă. Se presară 100 g zmeură, se varsă totul într-un recipient de sticlă şi se lasă la frigider cel puţin 2 ore înainte de a se servi.

Taguri: , , , ,
Categorii: Deserturi, Îngheţate.

Exprimați-vă opinia

*