Îngheţată cu unt de arahide

Îngheţată cu unt de arahide


Ingrediente:

100 g ciocolată
4 linguri cacao
300 ml lapte
2 ouă bătute
200 g zahăr
250 g frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
125 g unt de arahide

Preparare:

Se topeşte ciocolată la foc mic, se amestecă cu cacao şi lapte, amestecând mereu, ca să nu se prindă. Separat, se bat ouăle cu zahăr. Când se omogenizează se toarnă peste amestecul de ciocolată. Se adaugă ½ din frişcă şi esenţa de vanilie.
Compoziţia se răceşte, se combină cu unt de arahide şi restul de frişcă. Preparatul final se congelează în frigider, se garniseşte cu fulgi de ciocolată sau sos de ciocolată şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Îngheţate.

Exprimați-vă opinia

*