Îngheţată de căpşuni

Îngheţată de căpşuni


Ingrediente:

5 linguri făină
3 ceşti zahăr
3 căni lapte
5 ouă
3 ceşti căpşuni
3 linguriţe suc de lămâie
3 ceşti smântână
1 ceaşcă lapte
3 linguriţe esenţă de vanilie
un vârf de cuţit colorant alimentar roşu
3 ceşti gheaţă zdrobită
sare

Preparare:

Într-o oală mică se amestecă făina, ¾ din zahăr şi sarea. Se incorporează laptele şi oul, apoi tot amestecul se pune pe foc mic şi se fierbe amestecând mereu. Când se îngroaşă, adică după aproximativ 10 minute, sosul se ia de pe foc. Atenţie, însă, amestecul nu trebuie să clocotească pentru că, în acest fel, se va brânzi. „Budinca” se lasă să se răcească în apă rece, apoi se acoperă şi se dă la frigider 5-24 de ore.
Separat, se zdrobesc căpşunii şi se amestecă cu suc de lămâie şi restul de zahăr. Piureul obţinut se lasă 1 oră deoparte, apoi se incorporează în „budincă”. Se adaugă smântâna, laptele, esenţa de vanilie şi colorantul (alimentar). Se amestecă foarte bine după care compoziţia se pune în aparatul de îngheţată.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Îngheţate.

Exprimați-vă opinia

*