Inimă de miel cu eşalote

Inimă de miel cu eşalote


Ingrediente:

3 inimi de miel
4 eşalote tocate
1 căţel de usturoi, zdrobit
10 g de unt
2 linguri de ulei
2 linguri suc de lămâie
1 bucheţel de pătrunjel
sare, piper

Preparare:

Se curăţă inimile de miel de grăsime şi de vinişoarele de sânge, apoi se taie lamele fine. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se călesc eşalotele tocate. Când sunt moi şi uşor rumenite, se scot cu ajutorul unei spumiere şi se păstrează deoparte.
În aceeaşi tigaie se prăjesc feliile de miel, câte 5-6 minute pe fiecare parte, deasupra se presară usturoiul şi ceapa călită, se condimentează cu sare şi piper, după gust, după care se mai lasă pe foc 2 minute.
Feliile se scot, se aşază pe un platou şi se asezonează cu pătrunjel tocat. Se toarnă sucul de lămâie în tigaie, să încălzeşte puţin, apoi se adaugă untul şi se topesc împreună; sucul obţinut se toarnă fierbinte peste miel.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*