Mâncare asortată de dovlecei, roşii, ardei şi cartofi

Mâncare asortată de dovlecei, roşii, ardei şi cartofi


20 august 1791 este data la care a fost descoperită Alaska, de către navigatorul de origine daneză Vitus Jonas Behring. Se naşte Zoe Dumitrescu Buşulenga, membră a Academiei Române, om de cultură, eseist, critic literar…În anul 1902, 20 august, a avut loc primul meci de fotbal în România, între echipele oraşelor Timişoara şi Lugoj iar în 1968 se înfiinţează prima Uzină de automobile din Piteşti.

Ingrediente:

3 dovlecei
3 cartofi
2 morcovi
2 ardei roşii
2 ardei verzi
2 cepe, tocate
7 ciuperci
500 g roşii
3 vinete
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 lingură pastă de roşii
oţet, zahăr, pătrunjel verde tocat
ulei
sare

Preparare:

Vinetele şi dovleceii se taie rondele, se sărează şi se lasă deoparte 1 oră, cât să lase apă. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe, se procedează la fel cu morcovii şi ardeii, după care se sotează toate aceste legume într-o cratiţă cu ulei fierbinte, se adaugă ciupercile întregi, se amestecă iar după câteva minute se scot cu o spumuitoare şi se aşază pe un platou.
Într-un alt vas se încinge ulei şi se căleşte ceapa împreună cu usturoiul, se adaugă legumele călite, se incorporează pasta de roşii, se presară pătrunjel, sare, piper, zahăr, câţiva stropi de oţet, se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă la foc mic până se îngroaşă. Preparatul se aşază în farfurii şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*