Mâncare de cartofi şi ouă la cuptor (Rakott Krumpli, Ungaria)

Mâncare de cartofi şi ouă la cuptor (Rakott Krumpli, Ungaria)


24 august a însemnat, în anul 79, scufundarea sub lava Vezuviului a trei oraşe printre care şi Pompei. 18 secole mai târziu, în 1868, se stingea din viaţă prozatorul, poetul şi dramaturgul român Costache Negruzzi, autorul nuvelei „Sobieski şi românii”, precum şi al volumului „Păcatele tinereţilor”. Aceeaşi zi a însemnat moartea unei alte personalităţi importante ale culturii române: medicul de origine franceză Carol Davila (1828-1884). Acesta a avut un rol important în combaterea epidemiei de holeră din câteva oraşe din Franţa (1849), a organizat serviciul sanitar din Ţara Românească, a înfiinţat prima facultate de medicină de la noi, în 1869 şi a pus bazele primelor orfelinate de aici.

Ingrediente:

4 ouă fierte tari
250 ml smântână
150 g salam afumat
5 cartofi mari, fierţi
3-5 linguri brânză rasă
sare, boia, piper

Preparare:

Se spală cartofii, se fierb, apoi se taie felii şi se pun în tavă unsă, alături de ouăle feliate la rândul lor. Se aşază un strat de cartofi, unul de smântână, unul de ouă şi aşa mai departe, iar în final, se acoperă totul cu brânză rasă, sare, boia şi piper. Se dă la cuptor şi se coace 15-20 de minute la foc mediu, până se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*