Mâncare de cod şi legume

Mâncare de cod şi legume


Ingrediente:

1 kg cod sărat
2 cepe albe
10 inimi de anghinare
10 ml ulei de măsline
10 măsline negre
100 g fasole boabe
250 g roşii în bulion
câţiva cartofi
vin alb, sec
mentă verde, maghiran, foi de dafin şi rozmarin
supă de pui
1 lingură chili
4 linguriţe usturoi mărunţit
1 vârf de cuţit zahăr

Preparare:

Se taie peştele bucăţi şi se lasă la înmuiat în apă rece, peste noapte. Se scurge apoi, se spală şi se pune la fiert vreme de 15 minute, după care se scoate şi se îndepărtează pielea şi oasele.
Se toarnă puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi se căleşte usturoiul, se adaugă ceapa mărunţită, se aromează cu dafin, rozmarin, maghiran şi mentă, amestecând mereu cu o spatulă de lemn. Anghinarea se taie bucăţi mici şi se împrăştie peste sosul aromat din cratiţă, alături de chili şi zahăr, se omogenizează şi se lasă la înăbuşit.
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se adaugă peste sosul de mai sus, se toarnă şi puţin vin, se incorporează roşiile în bulion şi fierbe totul până scade lichidul. Se adaugă peştele şi fasolea, se fierbe sub capac până se îngroaşă şi se obţine o tocană consistentă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*