Mâncare de iepure cu legume

Mâncare de iepure cu legume


Ingrediente:

1,5 kg iepure
4 morcovi, tăiaţi cuburi
12 ciuperci mici
18 cartofi mici
5 cepe albe, tocate
6 boabe de piper, zdrobite
2 căţei de usturoi
3 fire cimbru
1 foaie dafin
1 lingură grăsime
2 linguri unt
1 lingură pătrunjel tocat
apă şi vin roşu
sare şi piper

Preparare:

Se taie iepurele în bucăţi şi se pune într-un ceaun. Se presară ceapa tocată, grăsimea, piperul, cimbrul, dafinul şi usturoiul, se asezonează cu sare şi se acoperă totul cu apă şi vin. Se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic timp de 2 ore jumătate.
Ciupercile se curăţă de codiţe şi se incorporează în amestecul de mai sus. Cartofii şi ceapa se curăţă şi se adaugă peste tocană, alături de morcovi. Se mai fierbe totul încă 30 minute, sub capac, apoi se scoate foaia de dafin, cimbrul şi usturoiul. Se incorporează untul, se amestecă bine şi se presară pătrunjelul. Se mai lasă vreo 5 minute la foc mic şi preparatul este gata de servit.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de iepure, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci.

Exprimați-vă opinia

*