Mâncare de orez cu linte

Mâncare de orez cu linte


Ingrediente:

200 g orez jasmine
200 g linte uscată
125 ml ulei de măsline
750 ml apă
2 cepe
1 linguriţă chimion măcinat
sare şi piper negru măcinat

Preparare:

Se lasă lintea la înmuiat în apă rece pentru 3 ore; orezul se lasă o jumătate de oră în apă, după care se scurge şi se păstrează deoparte.
Ceapa se taie julien şi se rumeneşte într-o tigaie largă cu ulei încins, apoi se scot pe şerveţele şi se păstrează deoparte. În acelaşi ulei de combină orezul cu lintea, se rumenesc puţin şi se condimentează cu sare, chimion şi piper. Se acoperă cu apă şi se fierbe totul timp de 20 minute, până când lintea e pătrunsă. Preparatul se aşază pe farfurii şi se garniseşte cu feliile de ceapă prăjite.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Mâncăruri cu legume, Orez.

Exprimați-vă opinia

*