Marmeladă de rubarbă

Marmeladă de rubarbă


Ingrediente:

750 g tulpini de rubarbă, curăţite de frunze, spălate, tocate
1 portocală
1 lămâie
1,5 kg zahăr
150 ml pectină de fructe

Preparare:

Se spală borcanele, se fierb 10 minute, ca să se sterilizeze şi se păstrează calde până în momentul folosirii.
Rubarba se toacă, se amestecă cu lămâia şi portocala decojite, tocate, se îndepărtează cotoarele şi cojile. Peste fructe se toarnă apă şi zahăr, se dă totul la foc mic şi se amestecă cu lingură de lemn. Când se dizolvă zahărul, compoziţia se fierbe la foc mediu, se amestecă cu pectină şi se mai ţine pe foc 1 minut. Între timp, nu vă opriţi din amestecat şi curăţaţi spuma de deasupra.
Când este gata, dulceaţa se toarnă în borcane fierbinţi, fără a le umple însă de tot. Borcanele se acoperă cu capac, apoi se fierb într-un vas cu apă, pentru sterilizare.

Taguri: , , ,
Categorii: Deserturi, Murături şi conserve.

Exprimați-vă opinia

*