Miel la cuptor

Miel la cuptor


Ingrediente:

1 kg picior de miel
2 lămâi tăiate felii
500 g cartofi opăriţi
1 lingură roşii tocate
150 g unt
1 L apă
un vârf de cuţit rozmarin
un vârf de cuţit cimbru
un vârf de cuţit oregano
1-3 căţei de usturoi tăiat felii
sare

Preparare:

Se crestează carnea din loc în loc, apoi, în crestăturile rezultate, se înfige câte o felie de usturoi. Astfel „umplută”, carnea se prăjeşte în ulei de măsline, apoi se scurge şi se aşază în tavă unsă.
Separat, se amestecă lămâia, roşiile, untul, apa, rozmarinul, cimbrul, oregano şi puţină sare. Se toarnă totul în tavă, peste carne, se dă la cuptor şi se coace 1 oră la foc mediu.
După 1 oră, se adaugă cartofii, se mai lasă totul încă 15 minute să se coacă şi se scoate pe farfurii. Se serveşte cu suc de lămâie, usturoi şi fasole verde călită.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*