Murătură mixtă

Murătură mixtă


Ingrediente:

750 g gogonele
4 ardei roşii
1 kg castraveţi mici
1 căpăţână conopidă
550 g ceapă perlată
500 g sare
1 L apă
250 g făină
7 linguri seminţe de muştar măcinate
250 g zahăr
2 linguriţe seminţe de ţelină
1 lingură turmeric

Preparare:

Se taie roşiile, ardeii, castraveţii şi conopida, se amestecă cu ceapa şi o saramură din apă şi sare. Compoziţia se lasă 24 de ore la rece, apoi se încălzeşte până la punctul de fierbere şi se scurge.
Se combină făina cu zahărul, seminţele de ţelină, turmericul şi 1,8 L oţet, se fierbe totul până se îngroaşă, apoi se toarnă peste legume şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se toarnă în borcane care, după aceea, se sterilizează 10 minute în apă fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Murături şi conserve, Mâncăruri cu legume.

Exprimați-vă opinia

*