Napi cu smântână

Napi cu smântână


La 11 august Zimbabwe celebrează Ziua Eroilor, iar în statul Ciad (din Africa Centrală) se sărbătoresc 49 de ani de proclamarea acestuia ca independent. Astăzi nu pornim „după melci”, dar, la împlinirea a 48 de ani de la moartea sa, cu siguranţă ne aducem aminte de matematicianul şi poetul român Ion Barbu (sau Dan Barbilian).

Ingrediente:

1 kg napi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
1 kg cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
1 ceapă albă, tocată
1 L lapte
2 linguri făină
100 g smântână
sare şi piper

Preparare:

Se pun legumele într-o oală, prima dată napii, apoi – la 30 de minute cartofii – se acoperă cu apă şi se lasă la fiert până se înmoaie. Se incorporează laptele, se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă un amestec de smântână cu făină și puțin lichid cald în care fierb legumele pentru a uniformiza temperatura, se amestecă până se îngroaşă și se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*