Omletă cu legume

Omletă cu legume


Ingrediente:

125 g orez fiert
1 ou
2 albuşuri
125 varză tocată
50 g ceapă tăiată felii subţiri
3 linguriţe nori (alge uscate)
sare, piper

Preparare:

Se amestecă orezul cu 100 ml apă, se acoperă şi se lasă 5 minute în cuptorul cu microunde, până ce lichidul este absorbit.
Separat, se bat ouăle, albuşurile şi 1 lingură apă. Compoziţia rezultată se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se bate în robotul de bucătărie sau cu mixerul.
Varza se căleşte împreună cu ceapa, în puţin ulei, până ce aceasta din urmă începe să se rumenească. Deasupra se toarnă amestecul de ou, albuşul şi puţină apă rece. Omleta întărită pe o parte se întoarce cu o paletă, ca să se întărească şi să se rumenească pe ambele părţi.
În final, se pudrează cu nori (alge uscate) fărâmiţat, sare şi piper, după gust. Se garniseşte, eventual cu susan şi se serveşte cu orez.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Orez.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*