Orez cu somon

Orez cu somon


Ingrediente:

300 g orez cu bob lung, fiert
500 g somon la conservă
300 ml smântână
50 g unt
2 ouă fierte bine, mărunţite
1 ceapă albă, tocată
2 linguriţe curry pudră
1 vârf de cuţit piper
½ linguriţă nucşoară măcinată
½ linguriţă sare

Preparare:

Într-o cratiţă se amestecă somonul cu smântâna şi nucşoara, apoi se lasă să fiarbă încet la foc mic, timp de 5 minute, până se încinge bine somonul.
Separat, într-o altă cratiţă se topeşte untul şi se pune ceapa la călit. După aproximativ 7 minute, când ceapa devine transparentă, se incorporează orezul şi jumătate din ouă, apoi amestecul de somon, sare, piper şi curry. Se mai lasă câteva minute la foc mic, după care se aranjează pe un platou şi se garniseşte cu oul mărunţit păstrat deoparte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Orez, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*