Paste cu conopidă

Paste cu conopidă


Ingrediente:

500 g cartofi aurii
1 lingură rozmarin
200 ml ulei de măsline
1 ceapă
5 căţei de usturoi
1 lingură cimbru
1 conopidă
150 g paste penne
200 g parmezan ras
sare, piper

Preparare:

Cartofii se spală, se curăţă şi se taie cuburi, conopida se rupe bucheţele.Se amestecă ceapa şi usturoiul tocat cu rozmarin. Se stropesc cu ulei, apă şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Sosul obţinut se toarnă peste cartofii care se aşază pe o tavă, pe folie de aluminiu şi se coc o jumătate de oră, apoi se amestecă cu conopida, se stropesc cu restul de ulei şi se coc fără folie un sfert de oră, la foc mic, şi 10 minute la foc mai mare. La sfârşit cartofii trebuie să fie crocanţi, iar conopida rumenă.
Pastele se fierb 10 minute cu sare, apoi se scurg. După ce au fiert, se amestecă cu cartofii şi conopida şi se rade parmezan deasupra.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*