Paste cu fasole

Paste cu fasole


Ingrediente:

1,5 L supă de pui
700 ml suc de roşii
200 g fasole boabe
1 morcov, ras
1 ceapă, tocată
1 bucată ţelină, tocată
1 căţel de usturoi, zdrobit
400 g paste
100 g prosciutto, mărunţită
1 lingură ulei de măsline
1 lingură pătrunjel uscat
1 lingură oţet de mere
2 linguriţe zahăr
2 linguriţe busuioc uscat
sare şi piper, după gust

Preparare:

Ceapa se sotează într-o cratiţă cu puţin ulei de măsline, se adaugă morcovul, ţelina, usturoiul, prosciutto şi se lasă la foc mediu câteva minute până acestea se înmoaie. Se toarnă supa de pui, sucul de roşii, fasolea, se aromează cu pătrunjel şi busuioc, se sărează după gust, se adaugă zahărul şi puţin oţet, după care se lasă la înăbuşit pentru 1 oră.
Între timp, se fierb pastele în apă, se scurg apoi şi se aşază într-un castron iar deasupra se toarnă tocana cu fasole.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*