Paste cu sos de roşii

Paste cu sos de roşii


Ingrediente:

700 g sos de roşii
250 g smântână slabă sau amestecată cu lapte
3 căţei de usturoi
un vârf de cuţit nucşoară
3 linguriţe busuioc
250 g tăiţei
3 linguriţe brânză parmezan
sare, piper

Preparare:

Se amestecă sosul de roşii cu smântâna şi usturoiul zdrobit. Se adaugă nucşoară şi busuioc şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă la foc mic, cam trei sferturi de oră, fără a clocoti.
Separat, se pune apă la fiert cu sare. Se adaugă pastele şi se fierb 10 minute până se înmoaie puţin. Se scurg şi se amestecă cu sosul şi parmezanul ras. Se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*