Păstrăv cu migdale şi orez

Păstrăv cu migdale şi orez


Ingrediente:

4 fileuri de păstrăv
150 g fulgi de migdale
2 morcovi
2 ardei roşii
1 ceapă albă
4 ciuperci
150 g mazăre
1 ½ cană orez
1 lămâie
4 linguri sos de soia
3 linguri ulei de măsline
sare, piper
ulei pentru prăjit
6 linguri făină
apă
1 vârf de cuţit boia

Preparare:

Orezul se spală în 2-3 ape, apoi se scurge. Se pune apa la fiert într-o oală, când clocoteşte se adaugă orezul şi se fierbe la foc mic până se umflă. Când este fiert se scurge şi se clăteşte sub jetul de apă rece, pentru a îndepărta amidonul rămas şi pentru a nu se lipi boabele între ele.
Morcovii, ardeii, ceapa şi ciupercile, toate curăţate, se taie cubuleţe, se pun la fiert împreună cu mazărea, în apă cu sare. După ce au fiert se scurg într-o strecurătoare, apoi se adaugă peste orez, şi se omogenizează bine.
Peştele se spală, se sărează, piperează şi se taie fâşii, de 2 cm grosime. Se prepară o marinată din sucul de la o lămâie, cu 4 linguri sos de soia, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper, aceasta se toarnă peste fâşiile de peste. Se acoperă vasul şi se dă la rece, în frigider, 2 ore, să se întrepătrundă aromele. Se strecoară marinata şi se aruncă, peştele se păstrează. Separat, se face un amestec din 6 linguri de făină şi puţină apă, se încorporează puţină boia, sare şi piper. Amestecul trebuie să prindă consistenţa unei smântâni. Se iau bucăţile de peşte şi se dau prin acest amestec de făină, apoi prin fulgi de migdale şi se prăjesc în tigaia, cu uleiul încins, 3-4 minute pe fiecare parte.
Pentru servire, se face un pat din orezul cantonez deasupra căruia se aranjează câteva bucăţi de peşte în fulgi de migdale. Se serveşte cald, cu sos de soia.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*