Peşte la cuptor

Peşte la cuptor


Ingrediente:

450 g file de peşte
200 g ciuperci
750 ml smântână
1 ceapă albă
2 linguri unt
2 linguri pătrunjel tocat
1 lingură făină
½ linguriţă boia
½ linguriţă tarhon uscat
½ linguriţă sare

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt fierbinte, se adaugă ciupercile feliate fin, se presară tarhon şi se înăbuşă la foc mic timp de 5 minute.
Într-un castron se face un amestec din boia, sare, smântână şi făină care se toarnă peste ciuperci, se omogenizează bine şi se lasă să dea în clocot. Jumătate din acest amestec se toarnă într-o tavă, deasupra se aranjează fileurile de peşte, se mai condimentează cu sare, se adaugă restul de sos ciuperci, se presară pătrunjel şi se bagă la cuptor pentru o jumătate de oră, până se înmoaie peştele.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Peşte.

4 raspunsuri la File de somon la cuptor, în suc propriu

  1. cristina a spus:

    cum memorez reteta?
    e super tare

  2. admin a spus:

    Nu trebuie s-o memorati, s-o invatati pe de rost, aveti aici ingredientele si reteta sau o notati pe un carnetel. Cand mergeti la cumparaturi folositi o lista pentru cele necesare, iar preparand-o de mai multe ori veti vedea ca nici nu mai aveti nevoie de reteta notata.
    Multa bafta!

  3. ginger a spus:

    Intr-o emisiune din Cireasa de pe tort, emisiune pe care o urmaresc cat de des reusesc, una dintre vedete era oripilata de cate oase continea somonul – medalion, initial nici nu stiuse ca e somon fiindca acesta avea oase, decretase ea intr-o singuranta deplina – “dar somonul nu are oase”.
    Pai nu, cel filetat chiar nu contine oase, restul da:))

  4. rivero a spus:

    Foarte buna reteta si usor de preparat, am facut-o de 2 ori pana acum si o s-o fac si de Revelion, presimt c-o sa aiba trecere. Felicitari!

Exprimați-vă opinia

*