Pilaf cu ghimbir

Pilaf cu ghimbir


Ingrediente:

200 g unt
250 g orez cu bobul lunguieţ
un vârf de cuţit ghimbir
1 lingură seminţe de susan
3 ceşti supă de pui
1 ceaşcă alune
sare, piper

Preparare:

Se înmoaie orezul şi se scurge, alunele se prăjesc, ghimbirul se macină. Se încinge unt în tigaie, după aceea se adaugă orezul şi se căleşte 10 minute amestecând mereu. Se încorporează ghimbirul şi susanul şi se mai lasă 5 minute la foc mic. Se toarnă supa, se condimentează şi se dă în clocot. Se amestecă şi se dă compoziţia la cuptor, 35 de minute, fără capac. Se lasă până lichidul se absoarbe şi orezul se înmoaie. Din 15 în 15 minute se amestecă. Dacă mai este nevoie, se adaugă sare. Deasupra se presară alune prăjite. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Mâncăruri cu carne, Orez.

Exprimați-vă opinia

*