Pilaf cu măsline

Pilaf cu măsline


Ingrediente:

1 ceapă tocată
125 ml ulei de măsline
250 g orez
300 ml apă
150 g măsline fără sâmburi tăiate în 2
apă
sare, piper

Preparare:

Se pun măslinele în vas, se acoperă cu apă şi se pun deoparte, la înmuiat.
Separat, se căleşte ceapa în ulei, la foc mic, 5 minute, amestecând mereu.
Se incorporează orezul şi 300 ml apă, după care se amestecul se dă în clocot, se acoperă şi se fierbe 10 minute.
Măslinele se scurg, se toarnă peste orez şi se lasă în continuare la foc mic, până ce toate ingredientele (inclusiv orezul) se înmoaie.
Când este gata, se ia de pe foc, se asezonează cu sare şi piper, după gust şi se serveşte la temperatura camerei.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Orez.

Exprimați-vă opinia

*