Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu pui


Ingrediente:

450 g orez cu bob lung, înmuiat în apă
1,4 kg pui
2 morcovi, tăiaţi bucăţi
4 boabe de piper
1 ceapă albă, tăiată în 2
90 g unt
60 g sâmburi de nucă, zdrobiţi
3 roşii, decojite şi tocate
1 ceapă albă, tocată mărunt
2 linguriţe busuioc mărunţit
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper măcinat
1 linguriţă sare

Preparare:

Se curăţă puiul şi se aşază într-o oală, se toarnă apă cât să-l acopere pe jumătate, se adaugă jumătăţile de ceapă, morcovii, sare şi piper, după care se lasă să dea în clocot. Se dă focul mic, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe puiul înăbuşit pentru cel puţin 1 oră jumătate. Când este gata, se dă vasul deoparte şi se lasă la răcit, se scoate puiul şi se desprinde carnea de pe el. Oasele se pun din nou în oală şi se fierb sub capac timp de 1 oră jumătate. Supa obţinută se strecoară, se pune într-un castron şi se păstrează la frigider, îndepărtând din când în când grăsimea care se strânge la suprafaţa.
Se încălzeşte 1 L din supa de oase de pui şi se lasă să dea în clocot. Separat, într-o cratiţă, se topeşte untul şi se căleşte ceapa pentru câteva minute, se adaugă carnea de pui tocată, se mai lasă la rumenit câteva secunde, se incorporează roşiile, nuca, busuiocul, sare, piper şi se fierbe totul 1 minut. Se adaugă orezul înmuiat, se amestecă şi se toarnă supa ce fierbe. Se lasă să dea în clocot, se dă focul mic şi se acoperă cratiţa cu un capac, se fierbe timp de 20 minute, până se absoarbe lichidul şi se pătrunde orezul bine.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Orez.

Exprimați-vă opinia

*