Pizza “Calzone”

Pizza “Calzone”


Ingrediente:

950 g făină
1 linguriţă fulgi de drojdie
3-4 ouă
125 ml ulei de măsline
1 ceapă
200 g şuncă
450 g sos de roşii
1 ardei verde felii
500 ml apă
250 g ciuperci
1 ardei roşu felii
150 g mozzarella rasă
2-3 căţei de usturoi zdrobit
un vârf de cuţit cimbru uscat
un vârf de cuţit busuioc uscat
un vârf de cuţit oregano
sare

Preparare:

Se încălzeşte apa şi se amestecă cu făină, drojdie, o parte din ulei şi un vârf de cuţit sare. aluatul se frământă şi se lasă 50 de minute să crească.
Între timp, se toacă ceapa şi usturoiul, se pun la călit, în ulei de măsline încins, se asezonează cu cimbru, busuioc, oregano, se sărează şi când, încep să se rumenească, se combină cu şunca tăiată cuburi. Ciupercile şi ardeii se prăjesc separat, la foc mic, în restul de ulei de măsline.
Când a crescut suficient, aluatul se mai frământă puţin cu făină, apoi se împarte în 3 sau 4 (în funcţie de mărimea dorită) şi se întinde. Blaturile de pizza obţinute se ung cu sosul de roşii şi se „umplu” cu compoziţiile pregătite mai devreme: ardeii, ciupercile, ceapa, usturoiul şi şunca. Deasupra se rade mozzarella. În final peste pizza se sparge câte un ou; marginile se umezesc cu puţină apă, iar blaturile se împăturesc şi se presează, insistând mai ales pe margini, ca să nu se desfacă în timpul coacerii.
Fiecare pizza rezultată se lasă să crească 10 minute, se stropeşte cu apă şi se dă la cuptor. Se coace 30 minute la foc nu prea mare, apoi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*