Pizza “Margherita”

Pizza “Margherita”


Ingrediente:

750 g făină
50 g drojdie
un vârf de cuţit zahăr
450 ml apă
350 ml sos de roşii
3 linguriţă busuioc verde tocat
250 g mozzarella rasă
sare, piper

Preparare:

Se face un aluat din făină, apă caldă, sare, drojdie dizolvată cu zahăr şi sare. Compoziţia se frământă şi se dă la loc cald să crească, apoi, după 45 de minute, când deja şi-a dublat volumul, se frământă din nou, se împarte în 3 şi se întinde.
Se prepară un sos de roşii din roşii tocate, ulei şi sare, sau se foloseşte un sos din comerţ. Acesta se întinde peste aluat, se pudrează cu busuioc verde tocat, sare, piper şi mozzarella.
Preparatul se dă la cuptor încins şi se coace 20-30 de minute la foc mediu, până se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*