Pizza “Patru anotimpuri”

Pizza “Patru anotimpuri”


Ingrediente:

750 g făină
200 g prosciutto felii
250 g mozzarella
250 g roşii din conservă
250 g carne de scoică
250 g ciuperci
3 căţei de usturoi
1 linguriţă oregano verde
1 linguriţă pătrunjel proaspăt
1 linguriţă busuioc verde
1 linguriţă zahăr
3 linguriţe drojdie
3 linguriţe apă
250 g mălai
250 ml ulei
125 g parmezan ras
1 linguriţă cimbru
sare

Preparare:

Se decojesc roşiile. Carnea, verdeaţa şi ciupercile se taie felii, iar usturoiul se zdrobeşte.
Se face un amestec din drojdie, apăcaldă şi zahăr, se lasă puţin la căldură, apoi se adaugă făina şi se condimentează cu sare. după 1 oră de dospit, se frământă cu mâinile unse în ulei. Aluatul rezultat se taie în 4 porţii. Trei sferturi din ele se frământă împreună apoi se întind pe o suprafaţă tapetată cu mălai. Restul de aluat se modelează sub forma unei panglici cu care se împrejmuieşte aluatul principal.
Puteţi delimita cu acelaşi material 4 sferturi ale viitoarei pizza. Se unge cu ulei. Pe un sfert din preparat se rade parmezan şi se aşază felii de prosciutto. Altă secţiune se umple cu mozzarella şi ½ cană de roşii. Pe a treia se pune carnea, iar pe a patra se aşază ciupercile şi restul de roşii. Usturoiul se presară deasupra. La fel şi sarea şi piperul. Se stropeşte fiecare sfert cu ulei. Pizza se coace în cuptorul încins 10 minute până prinde crustă şi se afânează. Se ia de pe foc şi se taie apoi se stropeşte iar cu ulei.
Şi acum partea cea mai interesantă: fiecare secţiune se pudrează cu câte un tip de verdeaţă. în funcţie de gust şi de imaginaţie, fiecare ingredient capătă o aromă diferită.
Se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*