Plăcintă cu brânză şi mărar

Plăcintă cu brânză şi mărar


Ingrediente:

500 g aluat de foietaj
200 g brânză burduf
300 g brânză telemea, rasă
200 ml smântână
7 ouă
1 fir ceapă verde tocată
1 legătură pătrunjel mărunţit
1 legătură mărar tocat fin
sare, piper

Preparare:

Se stropeşte o tavă cu apă apoi se întinde aluatul şi se lasă deoparte câteva minute. în acest timp, se face un amestec din telemea, brânză burduf, smântâna, 2 ouă, se presară piper şi sare, după care se incorporează verdeţurile. Se omogenizează bine şi se toarnă peste aluatul din tavă. Cu ajutorul unei linguri se fac 4 adâncituri în care se sparge câte un ou.
Oul rămas se bate bine şi se ung marginile aluatului, după care se dă tava la cuptor.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă.

Exprimați-vă opinia

*