Plăcintă cu cartofi şi ou

Plăcintă cu cartofi şi ou


Ingrediente:

500 g cartofi tăiaţi cuburi
5 linguri ulei
5 linguriţe unt
2-3 ou
3-5 linguriţe pătrunjel verde tocat
1 ceapă tocată
un vârf de cuţit turmeric
sare, piper

Preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi, apoi se călesc în ulei încins, până se înmoaie şi se scurg pe şerveţele de hârtie.
Se aşază pe o tavă unsă bine cu unt şi se acoperă cu o compoziţie din ou bătut, pătrunjel, ceapă, sare şi piper, după gust.
Se acoperă totul cu capac şi se prăjeşte 3-5 minute, până se leagă, după aceea se întoarce şi se lasă încă pe atât, la foc mediu.
Când este gata, plăcinta se taie felii şi se serveşte imediat, garnisită cu salată verde.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu ouă, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*