Plăcintă cu ciuperci

Plăcintă cu ciuperci


Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg făină
700 ml apă rece
1 plic drojdie
200 ml ulei de măsline
1 linguriţă zahăr

Pentru sosul de roşii:

400 g roşii din conservă
1 lingură ulei de măsline
1 căţel de usturoi, zdrobit

Pentru umplutură:

500 g brânză rasă
1 kg ciuperci, feliate
250 g inimi de anghinare, conservate
200 g măsline negre
oţet balsamic

Preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia, zahărul, uleiul de măsline şi apă, se frământă bine până se obţine un aluat pufos care se lasă deoparte, să crească. Se împarte apoi în 12 bucăţi şi se aplatizează.
Se prepară un sos, amestecând roşiile din conservă cu usturoiul şi uleiul de măsline.
Fiecare aluat se asezonează cu sos de roşii, apoi cu brânză rasă, felii de ciuperci şi se aşază într-o tavă care se bagă la cuptorul încins în prealabil. Se scoate după 5 minute iar bucăţile de pizza se garnisesc cu anghinare, măsline negre şi oţet balsamic.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ciuperci.

Exprimați-vă opinia

*