Plăcintă cu nuci şi miere

Plăcintă cu nuci şi miere


Ingrediente:

20 linguri zahăr
5 ouă
15 linguri lapte
15 linguri ulei
17 linguri făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
500 g piersici
70 ml lichior de piersici
200 g miez de nucă
5 linguri miere

Preparare:

Se toacă miezul de nucă, apoi se căleşte cu miere şi se dă deoparte.
Într-o tavă nu prea adâncă, se caramelizează 5 linguri zahăr, astfel încât tot fudul tăvii să se acopere uniform cu caramel. Deasupra se aşază piersicile tăiate felii, se dau la cuptor, se coc 15 minute şi se stropesc cu lichior.
Ouăle se bat bine cu zahăr, după aceea se combină cu făină, lapte, ulei şi bicarbonat de sodiu şi se toarnă peste piersici. Se coace totul până ce tarta se rumeneşte, după care se răstoarnă pe platou şi se garniseşte cu sos de miez de nucă.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu alcool.

Exprimați-vă opinia

*